• Nr. 1 webshop van de Benelux
  • Hoge klanttevredenheid
  • Korting bij directe betaling
  • Duurzame productie

Overzicht bestelling

Winkelmand0
alle shops
TrafficSupply webshops Informatiebord.nl Oplaadpaal-Kopen.nl Scheepvaartbord.nl SnelheidsdisplayKopen.nl StraatmeubilairKopen.nl RookvrijTerrein.nl BuurtPreventiebord.nl HuisnummerpaalKopen.nl Hondenpoepbord.nl Veiligheidsbord.nl VerkeersspiegelKopen.nl Wegvakmarkering.nl Spoorwegbord.nl

Verkeersspiegel, veiligheidsspiegels of bolspiegels voor openbaar terrein, industrie, wonen, bedrijf en instelling

Op VerkeersspiegelKopen vind je verkeersspiegels, bolspiegels en veiligheidsspiegels in allerlei soorten en maten en geschikt voor tal van toepassingen. Zo zijn er veiligheidsspiegels en verkeersspiegels voor openbaar of eigen (buiten)terrein. Dit zijn spiegels die tegen een stootje kunnen (hufterproof en vandalismebestendig) en/of weersbestendig zijn, zoals een anti-vries of anti-condens verkeersspiegel.

Voor industriële toepassingen zijn andere veiligheidsspeigels gebruikelijk. Dit zijn opvallende bolspiegels voor in magazijnen, of rondom het terrein waar industriële voertuigen rijden, zoals heftrucks. Binnen deze groep vallen ook de observatiespiegls en veiligheidsspiegels met extra opvallend geel zwart kader, voor het observeren en bewaken van productielijnen.

Voor een veilige woonomgeving zijn er bolspiegels voor in liften, (bergings)gangen, gemeenschappelijke ruimtes en parkeergarages. Hieronder vallen ook de spiegels met het SKG keurmerk (√ en √√) en Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).   

Ook leverbaar zijn observatiespiegels voor retailers, kantoren, bedrijven en instellingen. Denk hierbij onder andere aan bolspiegels of observatiespeigels waarmee je vanuit meerdere hoeken een goed overzicht hebt over de ruimte. Deze bolspiegels zijn verkrijgbaar met een kijkhoek van 90, 180 of 360 graden.

Banner verkeersspiegelkopen.nl

Kies de juiste veiligheidsspiegel voor een optimale veiligheid

Een goede veiligheidsspiegel geeft een onoverzichtelijke situatie weer overzicht op de meest cruciale plaatsen. Om de keuze voor de juiste verkeersspiegel te vereenvoudigen hebben we een spiegel keuzemodule gemaakt. Dit maakt het uitzoeken van de juiste veiligheidsspiegel een koud kunstje!

Toepassing: waar komt de veiligheidsspiegel te hangen?
Moet de verkeersspiegel buiten komen te hangen of juist binnen. Is daar kans op vandalisme, wat zijn de weersinvloeden of zijn er andere omstandigheden waar de verkeersspiegel tegen moet kunnen.

Afstand: Wat is de noodzakelijke kijkafstand?
Voor het bepalen van de juiste maat van de veiligheidsspiegel is het belangrijk om te weten wat de vereiste kijkafstand is. De maximale kijkafstand die je kunt kiezen is 25 meter. 

Bolling: welke bolling heb ik nodig?
Hoe meer bolling de bolspiegel heeft hoe groter de hoek is die je kan zien maar hoe meer bolling hoe meer de bolspiegel het beeld verkleint.

Materiaal: welke materiaalsoort heeft mijn voorkeur?
RVS (roest vrij staal), kunststof (acryl, polycarbonaat) of veiligheidsglas zijn de materiaalsoorten waaruit de veiligheidsspiegels vervaardigd worden. De keuze van het materiaal hangt samen met de toepassing en kwaliteitseisen van de veiligheidsspiegel.

Keurmerk SKG: de SKG certificering garandeert een spiegel die vandaalbestendig is en voldoet aan de prestatie-eisen welke horen bij de classificering ‘slagvast’. 

Meer informatie spiegelkeuze   direct naar de keuzehulp


Voor een SKG certificering moet een bolspiegel aan een aantal eisen voldoen

Het keurmerk SKG wordt verleend als een bolspiegel een aantal testen met een positief resultaat heeft doorstaan.

Brandbestendigheid
Doormiddel van een wegwerpaansteker met verstelbare vlamhoogte wordt met een vlamhoogte van ongeveer 4 centimeter op diverse plekken op de spiegel geprobeerd die in brand te steken. Brandbestendig wil zeggen dat wanneer de vlam wordt weggehaald het vuur binnen 5 seconden dooft. De vlamaanval duurt 1 minuut per plaats.

Bestendigheid tegen inslag
Op maximaal drie plaatsen laat men een stalen kogel van 4,1 kg van een hoogte van 1600mm op de spiegel vallen. De plaats waar de kogel valt is de plek waar de spiegel volgens de montagevoorschriften is gemonteerd. Hiermee wordt de kwaliteit van de bevestiging getest. 

Weerstand tegen slaggereedschap
De slagbeproeving is alleen gericht op de spiegel zelf. De massa van het inslagmateriaal inclusief bevestigingsmateriaal aan de testarm is 4,85 kg, de valhoogte is 850mm. De spiegel wordt op de meest kwetsbare manier gemonteerd en met het inslagmateriaal aan de testarm aangevallen. 

Weerstand tegen manuele aanval
De spiegel wordt gemonteerd zoals is voorgeschreven door de leverancier en wordt dan getest met een manuele aanval. De spiegels moeten bestand zijn tegen een manuele aanval met diverse soorten gereedschap.
Zoals: schroevendraaiers, zakmes en diverse tangen. Deze aanval duurt 5 minuten.


SKG spiegels V: Deze spiegels zijn bedoeld voor afgesloten ruimtes zoals bergingsgangen en hallen in appartementencomplexen.

SKG spiegels VV: Deze spiegels zijn bedoeld voor openbare ruimtes bij/in appartementencomplexen zoals achterpaden, entree en hal.

 icoon SGG-Vicoon SKG-VV

Afbeeldingen SKG Keurmerk

 

Verkeersspiegels zijn leverbaar in diverse materiaalsoorten

De glazen verkeersspiegels worden vervaardigd uit glas met een opgedampte zilverlaag en twee kunsthars lagen ter bescherming.
De frames worden gemaakt van polystyreen met 5% uv stabilisator.
De beugels zijn van verzinkt staal 5 mm met verzinkte bouten en moeren.
Het reflectie materiaal is van 3M, rood/wit geblokt, kwaliteit engineer grade. 

De pmma/acryl verkeersspiegels zijn gemaakt van pmma/acryl met een opgedampte zilverlaag en een laklaag ter bescherming. De frames worden gemaakt van polystyreen met 5% uv stabilisator.
De beugels zijn van verzinkt staal 5 mm met verzinkte bouten en moeren.
Het reflectie materiaal is van 3M, rood/wit geblokt, kwaliteit engineer grade. 

De polycarbonaat verkeersspiegels zijn gemaakt van polycarbonaat met een opgedampte zilverlaag en een laklaag ter bescherming. 
De frames worden gemaakt van polystyreen met 5% uv stabilisator.
De beugels zijn van verzinkt staal 5 mm met verzinkte bouten en moeren.
Het reflectie materiaal is van 3M, rood/wit geblokt, kwaliteit engineer grade. 

De RVS verkeersspiegels worden geheel, met uitzondering van de verzinkte beugel gemaakt van roestvast staal AISI 304 dikte 1 mm werkstof nummer V2A 1.4301. Het spiegeldeel is gepolijst waardoor deze spiegel zeer helder en van zeer hoge kwaliteit is. 
De beugels zijn van verzinkt staal 5 mm met verzinkte bouten en moeren.
Het reflectie materiaal is van 3M, rood/wit geblokt, kwaliteit engineer grade.

Montagemiddelen en bevestiging

Alle verkeers- en veiligheidspiegels worden geleverd met een variabele beugel (Ø48-90mm) voor montage op een  buispaal of wandbeugel of, indien apart vermeld, met een beugels Ø76mm. Voor de overige veiligheidsspiegels en bolspiegels geldt dat deze geleverd worden inclusief bevestiging voor montage aan de wand of aan het plafond, tenzij anders omschreven.